Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

2020-12-30 memo wethouder wapen en dodenherdenking gemeentekantoor wateringen

Memo | Ruimte

AAN : Commissie Ruimte
VAN : Wethouder Gardien-Reinders
DATUM : 30 december 2020
BETREFT : Wapen aan de gevel van het voormalige gemeentehuis Wateringen en dodenherdenking

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op 24 november 2020 zijn vragen gesteld over het wapen aan de gevel van het voormalige gemeentehuis in Wateringen. Ook is gevraagd hoe verder wordt gegaan met dodenherdenking.

Het wapen is enigszins beschadigd. De ontwikkelaar stelt voor het wapen te restaureren en te laten op de plaats waar het bij de bouw is bevestigd. Dan blijft het oorspronkelijk gebruik van het gebouw als gemeentehuis ook in de (verre) toekomst herkenbaar.

Het voorterrein van het voormalige gemeentehuis is nog eigendom van de gemeente. Daar kan de gemeente dus gebruik van maken voor herdenkingen. Indien van het gebouw zelf gebruik moet worden gemaakt kan dat misschien nog net dit jaar. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de binnenkant van het pand in het 2e of 3e kwartaal 2021 van start gaan. Volgende jaren zijn ook de raadzaal en aangrenzende ruimten naar verwachting in gebruik gegeven bij derden.

Gepubliceerd op 05-01-2021 - Laatst gewijzigd op 05-01-2021