Steun ons en help Nederland vooruit

Tamara van Riet

Fractievoorzitter 2010-2018

45 jaar

Monster

Samen met Antoine, twee honden en een kat woon ik in Monster. Ik werk bij het ministerie van Economische Zaken als beleidsmedewerker veterinaire markttoegang. Dit houdt in dat ik afspraken maak met landen buiten de Europese Unie over voorwaarden op basis waarvan het Nederlands bedrijfsleven dieren en dierlijke producten kan exporteren. Onderhandelingen over deze voorwaarden kunnen ook plaatsvinden in de importerende landen, vandaar dat ik daar regelmatig naar toe reis.

Naast mijn werk ben ik gek op paardrijden. Daarnaast wandel ik graag met onze honden Bouchra, een zwarte labrador, en Maya, een Friese stabij, op het strand. Wat ik niet zo vaak doe maar wel erg leuk vind, is om op mijn oldtimer motor, een CB 750 uit 1977, een mooie rit te maken. Verder ben ik altijd veel met muziek bezig en houd ik van lezen en Bourgondisch leven.

Ik ben politiek actief geworden omdat ik graag iets constructiefs wilde bijdragen aan de maatschappij. Het is zo makkelijk om te klagen, maar daarmee bereik je niets. Ik heb een positieve en actieve grondhouding en die wil ik inzetten in Westland. Bovendien geeft het raadswerk voldoening omdat het zoveel binding geeft met de plaats waar ik woon en graag mijn tijd doorbreng.

Een ander punt is dat ik het gedachtegoed van D66 graag onder de aandacht van mensen wil brengen. In de politiek worden tegenwoordig vaak uitspraken gedaan die erg zwart-wit zijn. Ik wil het genuanceerde D66-geluid daar tegenover zetten. D66 is optimistisch, toont lef en slaat nieuwe wegen in. Dat brengt mij op de volgende spreuk van Gandhi “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien!”.

2010-2018: lid Commissie Bestuur, lid Werkgroep Haaglanden, lid Presidium, lid AB Regeling CAIW Westland/Midden-Delfland, plv. lid AB Stadsgewest Haaglanden, lid raadswerkgroep Deregulering

Meer van Tamara van Riet