Steun ons en help Nederland vooruit

Maxim van Ooijen

Steunraadslid

54 jaar

Wateringen

Mijn politieke carrière begon in 1994 als raadslid in de gemeente Wateringen. Van 1998 tot de opheffing van de gemeente eind 2003 was ik fractievoorzitter. Voor die tijd deed ik al commissiewerk in de Culturele Raad en de Monumentencommissie.

Na de fusie werd ik afdelingsvoorzitter en ben dat tot november 2012 gebleven. Bij de terugkeer van D66 Westland in de gemeenteraad werd ik steunraadslid. Sinds de verkiezingen van 2014 ben ik raadslid.

Mijn hoofdfunctie is archivaris bij het Domein Exacte en Natuurwetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), waar ik ook voorzitter van de ondernemingsraad ben. Daarnaast besteed ik nogal wat tijd aan vrijwilligerswerk. Naast D66 ben ik als vrijwilliger actief bij de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul, COC Haaglanden en Stichting Roze Zaterdagen Nederland. In het verleden was ik voorzitter van de Straatnamencommissie van Westland, medewerker van Wereldwinkel Wateringen en vrijwilliger bij Jongerensociëteit Oikos in Wateringen.

Van huis uit heb ik geleerd dat je een bijdrage moet leveren aan de gemeenschap, bij voorkeur zonder er iets voor terug te krijgen. Dat probeer ik te doen door mij nuttig te maken in deze organisaties.

De periode 2010-2014 was voor ons een enorme uitdaging om D66 binnen Westland weer op de kaart te zetten. In deze periode 2014-2018 zullen we ons weer volledig inzetten om Westland weer een stukje mooier en duurzamer te maken.

2010-2018: lid Commissie Ruimte, 2016-2018: voorzitter Commissie Maatschappelijke Omgeving (MO), 2010-2018: lid raadswerkgroep Beheerplannen, lid raadswerkgroep OV, lid raadswerkgroep Omgevingswet

Meer van Maxim van Ooijen