Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 25 november 2021

Zelf de wereld ontdekken in Waalcampus

Onze fractie bracht onlangs een bezoek aan een bijzondere nieuwe school: Waalcampus in ‘s-Gravenzande. Onder leiding van Astrid Vreugdenhil wordt hier een uniek onderwijsconcept uitgevoerd. Leerlingen leren zelf de wereld ontdekken en hun dag indelen. Zo groeien ze op tot zelfstandige mensen die goed voorbereid de maatschappij ingaan.

Een treffend voorbeeld was het ontbreken van de gebruikelijke sinterklaasversieringen. Op Waalcampus bepalen niet de leerkrachten of de ouders hoe de school wordt versierd. Hier gaan de leerlingen zelf aan het werk om die versieringen te maken waarvan zij denken dat Sinterklaas ze mooi vindt.

Behalve voorlichting over de onderwijsmethode, kregen we ook een inkijkje in de nieuwbouw van de school.

Aan het eind van het bezoek overhandigde fractievoorzitter Benjamin Hofland nog een bak mooie winterviolen om de schooltuin nog kleurrijker te maken.