Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 24 november 2021

‘Stuur een berichtje als je veilig thuis bent!’

“Elke keer als ik in de avond vriendinnen heb bezocht en weer naar huis ga, zeggen ze bij de deur ‘Stuur een berichtje als je veilig thuis bent’ en eigenlijk is dat best vreemd”, zegt steunraadslid Ilse Daalhof, “Iedereen zou zich veilig moeten kunnen voelen in de gemeente Westland. Wat je ook draagt, hoe je je ook gedraagt, waar je ook heen gaat, op welke tijd van de dag dan ook. Helaas is dat nog niet altijd het geval. Vooral vrouwen voelen zich vaak onveilig, daar moeten we wat aan doen.”

De jaarlijkse campagne Orange the World laat zien dat vrouwen er niet alleen voor staan. Ilse Daalhof: “De Jongerenraad wil graag dat Westland een Safe-Streets-gemeente wordt en dat er meer aandacht komt op school, bijvoorbeeld bij maatschappijleer. Ik wil graag van het college weten hoe het daar mee staat, maar ook of er bekend is hoe het met het gevoel van onveiligheid zit bij meiden en vrouwen in Westland.”

Maar daar blijft het niet bij. Ilse Daalhof: “Er zijn nog genoeg plekken in onze dorpen die onveilig zijn. Als ik alleen al kijk naar het pad achter mijn huis, daar mag wel een extra lamp bij. Wij roepen dan ook alle Westlanders op om onveilige plekken bij ons te melden via de website. Met zijn allen maken we Westland dan een stuk veiliger.”

Ken jij een plek in de gemeente waar een extra lantaarnpaal of het snoeien van een struik zou helpen om je veiliger te laten voelen? Laat het ons dan weten! Orange the World 2021 loopt tot en met 10 december. D66 zal de verzamelde locaties vervolgens overhandigen aan wethouder Snijders.

Doorgeven onveilige straat of plek in Westland

"*" geeft vereiste velden aan

Mijn naam*
Vul hieronder het adres van de onveilige straat of plek in:*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 12 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.