Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 21 november 2021

Kieslijst D66 vol jonge enthousiaste kandidaten

Tijdens een spannende schriftelijke stemming hebben de leden van D66 Westland de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. Achter de al eerder verkozen lijsttrekker Benjamin Hofland staan 28 enthousiaste kandidaten die klaar zijn om zich weer vier jaar in te zetten voor de Westlandse samenleving.

Benjamin Hofland: “Ik ben trots op deze lijst vol met jonge, nieuwe, enthousiaste kandidaten. In de top van de lijst zijn diverse twintigers, dertigers en zelfs een tiener terug te vinden. Het is duidelijk dat we met onze ideeën en inzet voor jeugd, wonen, groen en klimaat niet alleen de kiezers aanspreken die ons wat langer kennen, maar ook de Westlanders die dit keer voor het eerst gaan stemmen voor de gemeenteraad.”

Natuurlijk is in de politiek ook continuïteit belangrijk. Hofland: “We hebben een aantal oud-fractievoorzitters, raadsleden en steunraadsleden op de lijst. Van hun kennis en ervaring maken we dankbaar gebruik bij ons politieke werk.”

De top van de lijst is een mix van ervaring en deskundigheid op belangrijke beleidsterreinen. “Op de tweede plaats staat Ilse Daalhof”, zegt Benjamin Hofland, “zij is docente op een middelbare school en heeft zich de afgelopen jaren flink ingezet voor ons onderwijs, volkshuisvesting en de jeugdzorg. Op de derde plaats vinden we Maxim van Ooijen, zeer ervaren op het gebied van openbare ruimte, verkeer en vervoer, maar ook cultuur en lhbti-emancipatie. Hij wordt gevolgd door Maarten de Ruijter, een nieuwe Westlander die zeer goed thuis is in de volksgezondheid, sport en jeugd en trainingen geeft aan jonge wielrenners. De top vijf wordt voltooid door Mark Hendrix, onze financiële man die zich ook bezighoudt met de energietransitie en het klimaatbestendig maken van Westland.”

Met deze kandidatenlijst gaat D66 Westland vol vertrouwen de verkiezingen in. Benjamin Hofland: “Onze leden hebben ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Binnenkort presenteren wij dat aan de Westlanders. Iedereen kan dan zelf lezen dat een stem op D66 Westland de beste keuze is voor de toekomst van onze gemeente.”

Kandidatenlijst D66 Westland 2022

1. Benjamin Hofland – Naaldwijk
2. Ilse Daalhof – Naaldwijk
3. Maxim van Ooijen – Wateringen
4. Maarten de Ruijter – Wateringen
5. Mark Hendrix – Naaldwijk
6. Jan Goeijenbier – Honselersdijk
7. Bram Hanemaaijer – Naaldwijk
8. Bart Wijnands – Monster
9. Koos van der Hoeven – Wateringen
10. Elise Borsboom – ‘s-Gravenzande
11. Imke Verbeek-de Ruijter – Wateringen
12. Rayan van Geel – De Lier
13. Rajeck Massa – Naaldwijk
14. Antoine Defesche – Monster
15. Michael de Bruin – Kwintsheul
16. Marja Hogervorst – Naaldwijk
17. Jos Aameyri – De Lier
18. Maarten van der Drift – Naaldwijk
19. Jasper Diekema – Monster
20. Simme de Jong – Naaldwijk
21. Quinten Mensing – Naaldwijk
22. John de Vries – Wateringen
23. Christiaan Vis – ‘s-Gravenzande
24. Piet Vroeg – ‘s-Gravenzande
25. Paul van den Bos – Honselersdijk
26. Niek Boogaard – Naaldwijk
27. Wim de Graaf – Monster
28. Leo van Koppen – Naaldwijk
29. Tamara van Riet – Monster