Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 januari 2021

Dodenherdenking blijft bij gemeentehuis Wateringen

De Dodenherdenking in Wateringen kan ook na de verbouwing van het gemeentehuis bij het monument aan de Dorpskade plaatsvinden. Dat antwoordt wethouder Cobie Gardien op vragen van D66 Westland.

“Het voorterrein is en blijft van de gemeente en daardoor is het doorgaan van de herdenking bij het monument verzekerd. De koffie na afloop zal waarschijnlijk in de Hervormde Kerk of De Smidse worden geserveerd”, zegt steunraadslid Maxim van Ooijen.

Het gemeentewapen van Wateringen aan de voorgevel blijft ook hangen. Maxim van Ooijen: ” Er is een aantal kleine tegeltjes afgebrokkeld, maar de nieuwe eigenaar wil het wapen restaureren. Als ze ook de letters ‘gemeentehuis’ boven de ingang laten staan, dan blijft de geschiedenis van dit gebouw bewaard.”