Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 1 mei 2020

Doe de gemeentewerf ook op zondag open

D66 Westland wil dat de Westlandse gemeentewerven ook ’s zondags worden opengesteld, dat staat in een motie die de partij indient bij de gemeenteraad. Afgelopen raadsvergadering stelde fractievoorzitter Benjamin Hofland dit al naar voren, maar het college koos voor twee weken ‘de zaak aankijken’ waarna heel misschien iets zou veranderen.

Drie jaar geleden werden de openingstijden van de gemeentewerven verruimd, nadat de gemeentewerf van ’s-Gravenzande gesloten werd. Ook zou onderzocht worden waar een nieuwe centrale gemeentewerf gerealiseerd kon worden met ruime openingstijden. Helaas is dit onderzoek tot op heden niet uitgevoerd.

“In 2017 heeft onze partij al gepleit voor een gemeentewerf die ook op zondag open is”, aldus Benjamin Hofland, “veel inwoners klussen immers in het weekend en willen dan ook graag direct de troep afvoeren. We moeten de Westlanders niet te lang in de rotzooi laten zitten.”

In de afgelopen weken was het al enorm druk bij de gemeentewerven in Westland. De maatregelen van de regering houden veel inwoners thuis die gaan klussen. Er wordt nu extra veel afval weggebracht. De wethouder wil onderzoeken of de gemeentewerf in Monster misschien extra uren open kan. D66 wil desondanks een ruimere openstelling.

“Ook voor de hele coronacrisis was het op zaterdag enorm druk op de werven, dat is niet nieuw in deze tijd. We moeten als gemeente moderne dienstverlening nastreven en dit hoort daar ook bij”, aldus Benjamin Hofland.