Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 maart 2020

Diana Mathijsen is Conciërge van het jaar

Diana Mathijsen van de St. Jozefbasisschool in Wateringen is uitgeroepen tot Conciërge van het jaar 2020. Dat maakte D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland op 12 maart 2020 in een volgepakte lerarenkamer bekend. Hierna overhandigde hij de wisselbeker, een dinerbon en een feestelijke taart.

Op de oproep om conciërges aan te melden voor deze verkiezing ontving de D66-fractie maar liefst 63 reacties! Hieruit is een shortlist opgesteld die aan een deskundige jury is voorgelegd. De jury was unaniem in de keuze voor Diana Mathijsen.

Collega’s, leerlingen maar ook ouders zijn vol lof over Diana: “Zij is écht een duizendpoot. Ze pakt alles met beide handen aan. Ze is handig, creatief, denkt mee en lief voor de kinderen en collega’s! Van een gaatje in de muur, een glad schoolplein, een schoolplein vol met vuurwerk, een kapot kopieerapparaat tot een wondje bij een kind. Diana lost alles op.”

Bij de uitreiking van de titel en de prijs benadrukte Benjamin Hofland nogmaals hoe belangrijk een conciërge als Diana is voor het reilen en zeilen van een school. Hij sprak dan ook zijn waardering uit voor alle conciërges die in het onderwijs werkzaam zijn en hiermee een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. En daar is het D66 Westland tenslotte om te doen.

D66 staat voor goed onderwijs. Om leerkrachten te ondersteunen in de uitvoering van hun werk zijn conciërges onmisbaar. Met de organisatie van een Conciërge van het jaar-verkiezing wil D66 Westland laten zien, dat zij het belangrijke werk van alle conciërges in Westland ontzettend waarderen.