Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 maart 2020

Alle stagiairs dezelfde vergoeding in Westland

Vanaf het komende schooljaar krijgen alle stagiairs bij de gemeente Westland dezelfde vergoeding. Dat antwoordt wethouder Van der Stee op vragen van de fractie van D66 Westland. De gemeente volgt daarmee het beleid van de Rijksoverheid.

Maxim van Ooijen, steunraadslid van D66: “De minister van Onderwijs heeft het voor elkaar gekregen dat alle studenten die stage lopen bij het Rijk dezelfde vergoeding krijgen. Tot nu toe kregen mbo-studenten een lagere vergoeding dan studenten aan hbo of universiteit. Het Rijk heeft gezegd dat je een stagevergoeding moet zien als een onkostenvergoeding en dan is het onzin om een verschil te maken op grond van het opleidingsniveau. Westland gaat nu ook dit beleid volgen.”

De gemeente Westland geeft aan stagiairs die minimaal drie maanden stage lopen een vergoeding. Het verschil tussen mbo en universiteit kan oplopen tot 200 euro bruto per maand. Bij vmbo-stagiairs is dat verschil zelfs nog groter.

“Wij vinden het goed dat het college deze stap neemt. Werken bij de overheid is nuttig en interessant werk. Dat mag je als gemeente ook best uitstralen en belonen. Hopelijk krijgen we hierdoor meer stagiairs die na hun opleiding kunnen doorstromen naar een vaste baan bij Westland of een andere overheidsinstelling”, aldus Maxim van Ooijen.