Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 augustus 2019

“Adopteer namen Westlandse oorlogsslachtoffers”

De gemeente Westland moet verantwoordelijkheid nemen voor de Westlandse slachtoffers van de Holocaust en hun namen op het nieuwe Namenmonument adopteren, dat vinden de fracties van D66 en CDA Westland die daarover schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W.

Benjamin Hofland, D66-fractievoorzitter: “Na jaren van strijd komt er in Amsterdam een monument voor alle Holocaustslachtoffers die geen graf gebben. Een aantal gemeenten in Nederland adopteert de namen van mensen die in hun gemeente zijn geboren en weggevoerd zijn. Wij vinden dat Westland dat ook moet gaan doen om deze mensen blijvend te herdenken.”

“Volgens de namenlijst zijn er 51 slachtoffers geboren in Wateringen, Naaldwijk, ’s Gravenzande en Monster”, zegt CDA-raadslid Cor van der Mark, “dat zijn Westlanders waarvan we de namen eigenlijk niet mógen vergeten. Op deze manier vergeten wij en toekomstige generaties ze zeker niet meer.”

In Naaldwijk en Monster zijn al Stolpersteine geplaatst om weggevoerde Westlandse gezinnen te herdenken. D66 en CDA willen graag dat Westland ook deze volgende stap neemt in het bewaren van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Lees hier de schriftelijke vragen.