Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 13 juni 2019

Helaas nog geen postkantoor in Poeldijk

De winkeliers in Poeldijk gaan geen postkantoor of pakketpunt voor de dorpsbewoners starten. Dat meldt wethouder Karin Zwinkels aan de gemeenteraad naar aanleiding van een verzoek van D66 Westland. Het postkantoor bij de supermarkt in de Voorstraat is in 2018 gesloten. Sindsdien moeten Poeldijkers voor hun postzaken naar Honselersdijk.

“Ik had deze uitkomst niet verwacht”, zegt steunraadslid Maxim van Ooijen, “een ondernemer verdient geen enorme bedragen met een pakketpunt, maar ik dacht dat ze de service aan de Poeldijkers belangrijker zouden vinden.”

Bij een pakketpunt kunnen alleen pakketjes worden opgehaald en verzonden. Voor andere zaken als aangetekende brieven en kentekenbewijzen is een postkantoor nodig. “In Westland hebben we vrijwel overal postvestigingen, ook in de supermarkten in Maasdijk en Kwintsheul. Ik begrijp niet dat er nergens in Poeldijk een ondernemer is te vinden die de uitdaging aan wil gaan. In alle plaatsen schieten pakketpunten als paddenstoelen uit de grond. In de buurt waar ik werk onlangs nog in een handwerkwinkel en een winkel met spullen om taarten te bakken. Als zij het kunnen, waarom de Poeldijkse ondernemers dan niet?”

Als laatste redmiddel voor de inwoners zou er nog een pakketautomaat geplaatst kunnen worden. Maxim van Ooijen: “Dat is een grote kast met vakken waarin pakketjes bezorgd kunnen worden. Met een pincode kan je het vak openmaken en je pakketje meenemen. Ook kan je thuis een verzendlabel printen en je pakketje via de automaat opsturen. Ik zal wethouder Zwinkels vragen of ze dit eens wil uitzoeken. Ook Poeldijk heeft recht op goede voorzieningen.”