Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 1 juni 2019

Westlandfilmpje Songfestival stap dichterbij

De kans dat beelden van Westland volgend jaar bij het Songfestival te zien zijn is groter geworden nu het college zich achter dit idee van D66 Westland heeft geschaard. Tijdens een recente commissievergadering heeft wethouder Zwinkels beloofd contact op te nemen met AVROTROS om dit voor elkaar te gaan krijgen.

Steunraadslid Maxim van Ooijen: “Dit is een goede eerste stap, maar ik verwacht wel dat de wethouder er dan serieus mee aan de slag gaat. Volgend jaar moet de wereld zien dat Nederland meer te bieden heeft dan rondvaartboten en hunebedden, namelijk een innovatieve en duurzame glastuinbouwsector.”

Tijdens het Eurovisie Songfestival in 1980 in Den Haag werden de deelnemers van Frankrijk geïntroduceerd met foto’s die waren genomen in een tomatenkas. “Volgend jaar zijn we veertig jaar verder en dan kunnen we het moderne Westland laten zien. Dit jaar hebben meer dan 220 miljoen mensen via de televisie en YouTube gekeken naar het Songfestival. Sommige mensen doen wat lacherig over zo’n filmpje, maar deze reclamespot met zo veel kijkers in 225 landen en gebieden, dat is gewoon goud waard voor Westland.”