Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 mei 2019

D66: Westland promoten op het Songfestival

Met een fantastisch lied heeft Duncan Laurence voor Nederland het Eurovisie Songfestival gewonnen. Volgend jaar zal het evenement dan ook in Nederland plaatsvinden.

D66 Westland wil die gelegenheid aangrijpen om Westland, met name de innovatieve kracht van de tuinbouwsector, te promoten. Steunraadslid Maxim van Ooijen: “Het is traditie dat elk liedje wordt ingeleid met een kort filmpje dat iets moois of belangrijks van het gastland laat zien. Daar moet Westland gewoon bij zijn. Wat is er nu beter om te laten zien dan onze innovatieve tuinbouw?”

Tijdens het Eurovisie Songfestival in 1980 in Den Haag werden de deelnemers ge├»ntroduceerd door een ‘eigen’ presentator waarbij drie foto’s werden getoond. Bij de inzending van Frankrijk waren de zangers te zien in een tomatenkas. “Het is ons toen gelukt, dan moet het veertig jaar later zeker weer lukken. We moeten er alleen vroeg bij zijn”, aldus Maxim van Ooijen.

D66 vraagt het college om een lobby te starten om een van de filmpjes in 2020 op te laten nemen in Westland.