Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 30 maart 2019

Onder de indruk van de kracht van Ter Heijde

In het kader van het maandelijkse bezoek aan een van de kernen in Westland was de D66-fractie op 27 maart te gast bij Duinhof/Strandgoed en belangenstichting HinT in Ter Heijde.

De fractie was onder de indruk van zorglocatie Duinhof. Deze kleinschalige voorziening biedt ruimte voor ouderen met een indicatie om te wonen met zorg, daarbij een tijdelijk verblijf voor herstel, een dagverzorging plus en de locatie biedt onderdak aan Strandgoed. Hier kunnen mensen met een beperking voor een bepaalde tijd verblijven en tot rust komen nabij de prachtige Westlandse kust. Hierdoor krijgen hun mantelzorgers ook de mogelijkheid om nieuwe energie op te doen.

“Met samenwerking, lef en creatief denken bereik je meer”, aldus fractievoorzitter Benjamin Hofland. Wel zijn er zorgen over het ontbreken van respijtzorg voor mensen met een meer complexe zorgbehoefte, zoals een meer gevorderde vorm van dementie met dwaalgedrag. Voor deze doelgroep is er vooralsnog in de buurt niks te vinden.

Ook een gesprek met stichting HinT mocht niet ontbreken bij een bezoek aan Ter Heijde. HinT zet zich in om de belangen van de inwoners van Ter Heijde te vertegenwoordigen. HinT gaf de fractie een aantal aandachtspunten mee: meer diversiteit in het woningaanbod in Ter Heijde, herinrichting van het plein voor de kerk, maar ook de bereikbaarheid van de kern. De stichting heeft zelf diverse ideeën om hier creatief mee om te gaan.

Benjamin Hofland: “We zien bij de stichting HinT veel ideeën en initiatieven om te participeren, we moeten als gemeente hier gebruik van maken en deze kracht ook benutten. Serieus luisteren naar de ideeën van HinT, maar ook laten weten wat we ermee kunnen is daarom erg belangrijk. We hebben echt gezien waarin een kleine kern groot kan zijn.”