Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 februari 2019

Poeldijk moet weer een postkantoor krijgen

Een aantal jaren geleden heeft PostNL besloten om de eigen postkantoren te sluiten en in plaats daarvan postkantoren in te richten in boekhandels, supermarkten, buurtwinkels en zelfs tankstations. Daarnaast zijn er vele honderden pakketpunten ondergebracht bij supermarkten, bouwmarkten en allerlei andere soorten winkels.

Op Heenweg en Ter Heijde na heeft elk dorp in Westland een postvoorziening. Het postkantoor van Poeldijk is in 2018 gesloten. Er is daar geen andere voorziening. De laatste jaren was het postkantoor ondergebracht bij Od & Do/Freshmarket (Poolse supermarkt) aan de Voorstraat. De supermarkt heeft in 2018 een nieuwe eigenaar gekregen die het contract met PostNL heeft opgezegd. Sinds die tijd moeten Poeldijkers voor hun postzaken naar de Read Shop in Honselersdijk. Alleen postzegels zijn nog in het eigen dorp te krijgen, bij de Jumbo.

“Wij vinden dat het hoog tijd dat er weer een postvoorziening in Poeldijk komt. Een dorp van deze omvang hoort gewoon een postkantoor te hebben”, stelt steunraadslid Maxim van Ooijen.

“Het is wel zo dat PostNL een zelfstandige onderneming is en daarom kan de overheid geen invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering. Toch is D66 van mening dat er door de gemeente Westland een poging moet worden gewaagd om PostNL serieus te laten zoeken naar een opvolger van het verdwenen postkantoor. We vragen het college dan ook om bij PostNL aan te dringen op actie.”

De vragen worden gesteld in de rondvraag van de commissie Ruimte van woensdag 6 februari 2019 en zijn hier na te lezen.