Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 3 februari 2019

Herbouw Poelmolen is goed plan

Een aantal jaren geleden is een nieuw natuurgebied aangelegd tussen Monster en ’s Gravenzande, de Poelzone. Dit gebied is een prachtige locatie geworden waar natuurbeheer en recreatie samenkomen.

In 2017 nam een aantal Westlanders het initiatief om in dit gebied de voormalige Poelmolen terug te laten keren. Deze nieuwe molen moet symbool staan voor de molen die honderden jaren in de Poelpolder heeft gestaan.

“De nieuwe Poelmolen zou bij de Plas van alle Winden moeten komen, maar die locatie is ineens door de gemeente als ‘niet wenselijk’ bestempeld. Dat is een gemiste kans”, zegt D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland, “en daarom vragen wij het college om eens uit te leggen waarom dit initiatief niet door kan gaan.”

“Het terugbrengen van de oude Poelmolen in een nieuwe gedaante biedt mogelijkheden voor toerisme en recreatie in Westland en kan, in combinatie met de andere Westlandse molens, een belangrijke bijdrage geven aan educatie over ons erfgoed.”

De vragen worden gesteld in de rondvraag van de commissie MO van maandag 4 februari 2019 en zijn hier na te lezen.