Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 17 december 2018

D66: “bus naar Westerhonk mogelijk?”

Op woensdag 12 december 2018 bracht de D66-fractie een bezoek aan Monster. De route voerde langs het Buurt Informatie Punt, Het Westerhonk en De Noviteit.

In het Buurt Informatie Punt sprak de fractie met de sociaal makelaar. Inwoners van Monster kunnen hier terecht voor allerhande vragen op het gebied van wonen, zorg, inkomen, huisvesting en welzijn.

In ’s Heeren Loo Het Westerhonk vertelde directeur Astrid van der Voort over de ambities om op het woonzorgpark nog meer ruimte te bieden aan ketenpartners. Verder wil Het Westerhonk voor de energievoorziening op termijn niet meer afhankelijk zijn van aardgas.

Als verbeterpunt noemde de directeur het declaratiesysteem dat gemeenten hanteren. “Als je te maken hebt met 41 verschillende gemeenten en evenveel verschillende declaratiesystemen, dan kost dit een hoop extra personele inzet die wij veel liever besteden aan goede zorg van cliënten”, aldus Astrid van der Voort. Ook de bereikbaarheid in Monster per openbaar vervoer baart de directie zorgen: “Zeker in een tijd van grote personeelstekorten werkt dit in ons nadeel bij de werving van nieuw personeel”.

D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland: “Voor een goede zorg zijn natuurlijk ook veel ‘handen aan het bed’ nodig. Al die mensen moeten wel op hun werk kunnen komen en niet iedereen heeft een auto of een fiets. Wij gaan eens aan de wethouder vragen of een bus naar Westerhonk mogelijk is.”

Tenslotte ging de fractie in gesprek met de huidige beheerder van de Noviteit over de toekomst van dit dorpshuis.

Onder de naam Route D66 gaat de fractie van D66 Westland maandelijks naar een van de Westlandse dorpen voor een nadere kennismaking.