Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 12 december 2018

Gemeenteraad wil zonnepanelen op De Vang

Tegen de zin van het college van B&W heeft de gemeenteraad van Westland op dinsdagavond 11 december unaniem gestemd voor een voorstel van D66 om zo spoedig mogelijk zonnepanelen te plaatsen op het dak van De Vang in Wateringen.

“In 2017 beloofde het college twee keer om zonnepanelen aan te brengen op het pand van Nederland 3”, zegt steunraadslid Maxim van Ooijen, “maar eerder dit jaar kon volgens het college ineens het dak het gewicht van de zonnepanelen niet dragen. Toen ik bleef aandringen konden er wel zonnepanelen op de gymzaal komen, maar dat wilde het college ook niet doen omdat de kosten niet voor 2030 werden terugverdiend. En toen was ik het echt zat.”

Alle gemeentelijke gebouwen zijn onderzocht op energiebesparende maatregelen. Op De Vang is plaats voor 72 zonnepanelen die de gymzaal, Nederland 3 en de ontmoetingsruimte kunnen voorzien van groene stroom.

Maxim van Ooijen: “Niet alleen moeten wij als gemeente bijdragen aan het bereiken van de landelijke klimaatdoelstellingen, maar D66 vindt het ook belangrijk dat wethouders die toezeggingen doen, die ook waarmaken. Dinsdag was de hele raad dat met ons eens. De bal ligt nu weer bij het college en wij blijven druk op de ketel houden. Die zonnepanelen moeten er nu eindelijk eens komen.”

De motie over de zonnepanelen is hier te lezen.