Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 november 2018

Route D66 on tour in Honselersdijk

Onder de naam Route D66 gaat de fractie van D66 Westland maandelijks naar een van de Westlandse dorpen voor een nadere kennismaking. Na eerder bezoeken te hebben gebracht aan de kernen De Lier, ’s-Gravenzande en Poeldijk was nu Honselersdijk aan de beurt.

Op woensdag 14 november 2018 startte de fractie met een gesprek met Buurtpreventie Honselersdijk. Aansluitend vond een gesprek plaats met de sociaal makelaar en werd een bezoek gebracht aan het Buurt Informatie Punt en het bedrijf Vitrocom, onderdeel van Photos plant.

De fractie was onder de indruk van de inzet van Buurtpreventie Honselersdijk en de samenwerking met de wijkagent, boa’s, politie en jongerenwerkers. Gezamenlijk zorgen zij dat inwoners zich veilig voelen in de kern. “Opvallend is de stijging van mensen met financiële problemen die bij het Buurt Informatie Punt komen”, aldus sociaal makelaar Anja Hitsert, “Gelukkig kunnen we deze mensen verwijzen naar de Schuldhulpmaatjes en de formulierenbrigade”.Het kernenbezoek aan Honselersdijk werd afgesloten met een rondleiding bij Vitrocom, waar diverse planten vermeerderd worden via weefselkweek en over de hele wereld verkocht worden.

“Met dit bezoek willen we uit eerste hand zien en horen wat er leeft en speelt in de kern Honselersdijk”, aldus fractievoorzitter Benjamin Hofland.

Naar aanleiding van dit bezoek is een rondvraag voor de commissie MO ingediend over de vraag naar financiële hulpverlening.