Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 6 oktober 2018

Aftreden Pechtold ‘kippenvelmoment’

“Dit was wel een kippenvelmoment”, is de eerste reactie van D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland na de bewogen afscheidsspeech van partijleider Alexander Pechtold op het partijcongres in ‘s-Hertogenbosch.

“De spanning in de zaal was duidelijk te voelen vanaf de eerste zin. Je wist: hier gaat iets bijzonders gebeuren. Dit is wel een eind van een tijdperk bij D66. Alexander was de reden om juist voor D66 te kiezen. Hij heeft D66 teruggebracht waar we horen, in het midden als een vooruitstrevende en opbouwende partij. Dat is de positie die wij zelf ook in de gemeenteraad innemen”, aldus Benjamin Hofland.

Ook op de Westlandse partijvoorzitter Mark Hendrix heeft Pechtold grote indruk gemaakt: “Wat mij persoonlijk aansprak was zijn strijd tegen het populisme en het geluid dat wij als D66 laten horen dat iedereen er toe doet en de kans krijgt iets van zijn eigen leven en van deze maatschappij te maken.”