Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 september 2018

“Overal in Westland snel internet!”

D66 Westland wil dat alle huizen en bedrijven in Westland op afzienbare termijn voorzien worden van glasvezel. Dat streven spreekt de partij uit in een vraag aan het Westlandse college van B&W.

“Het is niet meer van deze tijd dat we in bepaalde gebieden slecht internet hebben”, stelt fractievoorzitter Benjamin Hofland, “Wij hebben uitgebreid gesproken met ondernemers die beperkt worden in hun bedrijfsvoering vanwege de huidige staat van het internet. Denk bijvoorbeeld aan pinapparaten en via internet aangestuurde productiemachines. We zouden graag zien dat dit probleem in samenwerking met de diverse partners wordt aangepakt.”

In het verleden is er meerdere malen aandacht gevraagd voor de internetverbinding in diverse gebieden van Westland, met name de buitengebieden in Heenweg, ‘s-Gravenzande en Maasdijk. Omdat het buitengebieden waren, zijn daar geen glasvezelkabels aangelegd. Volgens D66 verschuiven door alle nieuwe woonwijken de grenzen van de buitengebieden. Dit zou betekenen dat er steeds minder gebieden als buitengebied gekwalificeerd zouden kunnen worden.

D66 Westland heeft er begrip voor dat dit een behoorlijke investering is, waarbij samengewerkt moet worden met diverse partners. Maar de fractie ziet zelf ook mogelijkheden, aldus Benjamin Hofland: “Regelmatig zijn de gemeente of bedrijven in het buitengebied bezig met grondwerk voor riolering, elektriciteitskabels of waterleidingen. De grond ligt dan open en dan kan er voor weinig geld toch gelijk een glasvezelkabel aangelegd worden? Elke meter is er één!”

Lees hier de schriftelijke vragen aan het college.