Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 24 september 2018

“‘s-Gravenzande is een aantrekkelijke stad”

Op woensdag 19 september 2018 heeft de D66-fractie met “Route D66 Westland” een bezoek gebracht aan ‘s-Gravenzande. De Route brengt de fractie van D66 Westland maandelijks naar een van de Westlandse dorpen voor een nadere kennismaking.

Gestart werd met een gesprek met de voorzitter van de BIZ ‘s-Gravenzande, Cees Voorberg. Hierin is gesproken over de recente herinrichting van het Marktplein en de verdere afbouw van het winkelcentrum, waar de ondernemers heel tevreden over zijn. Een grote wens is nog de herinrichting van de Langestraat.

Vervolgens bezocht de fractie FC ‘s-Gravenzande, met zo’n 1600 leden de grootste voetbalvereniging van Westland. Verenigingsmanager Koos Klop verzorgde een rondleiding en een gedegen presentatie van alle aspecten van de FC. Een belangrijk punt in de relatie tussen de club en de gemeente is het onderhoud van de sportvelden, met name van het hoofdveld.

Hierna ging de fractie naar de Westlandse Aardbei aan de Maasdijk, waar jaarlijks door Jaco en Sandra Huysman bijna 300.000 kilo aardbeien op een zo biologisch mogelijke manier worden gekweekt en zonder tussenhandel direct aan de supermarkt en de consument worden verkocht. De fractie werd getrakteerd op een rondleiding en verse, perfect smakende aardbeien.

Na dit bedrijfsbezoek meldde de fractie zich bij het gebouw van de WOS waar onze lokale omroep een open avond had georganiseerd voor alle (steun)raadsleden uit Westland, Midden-Delfland en Maassluis.

“Ons bezoek aan de stad ‘s-Gravenzande heeft ons geleerd dat veel zaken hier goed voor elkaar zijn. De investeringen die de gemeente met steun van de raad de afgelopen jaren met name in het centrum heeft gedaan, hebben goed uitgepakt en het wonen en winkelen in ‘s-Gravenzande zeker aantrekkelijker gemaakt”, aldus fractievoorzitter Benjamin Hofland, “er waren nog wel wat aandachtspunten die wij van de ‘s-Gravenzanders meekregen en daar gaan we de komende tijd zeker werk van maken.”