Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 13 mei 2018

Medicinale cannabis houdt Westland bezig

Onlangs organiseerde D66 Westland een thema-avond over medicinale cannabis in De Noviteit in Monster. De enorme opkomst van belangstellenden bewees wel dat medicinale cannabis een item is dat speelt in Westland en de gemoederen danig bezighoudt.

Twee gastsprekers waren uitgenodigd om het publiek alles te vertellen over teelt en gebruik van medicinale cannabis. Rene Barendse, zelf gebruiker van wietolie, vertelde deze avond over zijn ervaringen met wietolie en de algemene medicinale toepassingen van dit product. De tweede gastspreker Kees Valstar, eigenaar van het bedrijf Healthy Plant Products, vertelde over de economische kansen die er voor Nederland, maar vooral voor Westland liggen op het gebied van teelt van cannabisplanten voor medicinale doeleinden. Beide sprekers kregen na hun bijdrage een spervuur van vragen van het nieuwsgierige publiek.

D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland kijkt met een tevreden gevoel terug op de thema-avond en de flinke publieke belangstelling: “Op het gebied van cannabis liggen er enorme kansen voor de Westlandse economie en de gebruikers binnen Westland. D66 Westland zal zich hard blijven maken voor een tolerant beleid ten aanzien van cannabis binnen Nederland en Westland”.