Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 29 maart 2018

Westland voor en van iedereen!

Deze column is verschenen in Het Hele Westland van 28 maart 2018.

Even slikken was het, toen de burgemeester bekendmaakte dat D66 Westland terugzakte van twee zetels naar één in de gemeenteraad van Westland. 1,60 zetel was niet voldoende om de tweede zetel binnen te halen voor de partij. Helaas waren wij een zetel gezakt en wij namen even de tijd om onze emoties de vrije loop te laten, maar niet veel later ontbrandde het vuur om met deze zetel keihard te gaan werken aan een Westland waar iedereen mee kan en mee mag doen. De afgelopen weken hebben we deze boodschap veelvuldig onder de aandacht van de Westlanders gebracht. En dit met een zeer enthousiaste groep mensen die weken lang dagelijks tot in de late uurtjes actief is geweest om stemmen binnen te halen.

Meer dan 2000 Westlanders gaven ons het vertrouwen door op ons te stemmen, meer dan 2000 Westlanders herkenden zich in ons verhaal, in onze boodschap. En juist daarom zijn wij vastberaden om ons de komende vier jaren in te zetten in de gemeenteraad en in de raadscommissies. Niet alleen voor deze 2000 Westlanders, maar ook voor alle andere Westlanders in alle Westlandse dorpen. Of het nu gaat om nieuwe woningen in Kwintsheul of een openbaar park in Naaldwijk, de inwoners kunnen op ons rekenen. Afgelopen woensdag was het dus even slikken toen we een zetel kwijtraakten, maar met een hernieuwde fractie zullen we ons weer inzetten voor goed onderwijs, waar plek is voor iedereen. Een goed klimaat met meer groen, zodat we minder last hebben van heftige regenval. En goede zorg, voor jong en oud, die iedereen in staat stelt om mee te kunnen doen binnen Westland.

D66 Westland heeft hart voor Westland en daarom willen wij van Westland een plek maken waar iedereen welkom is en iedereen zich thuis voelt. Een Westland voor en van iedereen!

Benjamin Hofland
fractievoorzitter D66 Westland
benjamin@d66westland.nl