Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 maart 2018

Pius X herrijst als De Hofvilla

Woensdag 14 maart werd in Wateringen het nieuwe gebouw van basisschool De Hofvilla geopend, tot deze dag bekend als de Pius X. Dit was het vierde schoolgebouw dat in de afgelopen twee jaar in Westland werd geopend, maar ook het laatste dat door Marga de Goeij als wethouder onderwijs werd geopend.

De Hofvilla is een prachtige school annex kinderopvang geworden. Op het schoolplein bevindt zich een wadi, officieel geopend door de Hoogheemraad, die bij een flinke regenbui het water een tijd vast kan houden zodat het niet direct in het riool of de gracht verdwijnt. Ook de rest van het plein is groener dan normaal.

Binnen kregen we toespraken van de architect, de wethouder, de schooldirecteur en de directeur van de kinderopvang. Hierna was het tijd om de school te gaan bekijken. Ik liep meer met de wethouder en de directeur van de WSKO. Ik was onder de indruk van de materialen en de inrichting. Er waren onder andere een prachtige gymzaal met een klimwand en een trampoline, een technieklokaal en een grote keuken.

De Hofvilla is, ondanks dat we nog wel moeten wennen aan de naam, een mooie aanwinst voor Wateringen.

Meer foto’s zijn te zien in het fotoalbum op Facebook.

Maxim van Ooijen
raadslid D66 Westland