Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 februari 2018

Tegels vervangen door planten geen eenmalige actie

Haal tegels uit de tuin en vervang die door planten. Met deze boodschap reed een bus van D66 afgelopen zondag door de provincie Zuid-Holland. In een aantal plaatsen werden tegels gelicht en plantjes gepoot.

Het eindpunt van de bustour was Wateringen waar de D66-lijsttrekkers van Westland en Midden-Delfland de partijgenoten, onder wie de Tweede Kamerleden Tjeerd de Groot en Matthijs Sienot, ontvingen bij het recyclingbedrijf Renewi Van Vliet Contrans. Directeur Marc van Buijtene liet zien hoe de tuintegels verwerkt konden worden tot nieuwe grondstoffen.

Betontegels worden gebroken en gemaakt tot ondergrond voor wegenbouw, voor drainage of als vervanger van grint. D66-lijsttrekker Benjamin Hofland: “Renewi is een van die bedrijven waarop Westland trots kan zijn. Hier worden beton, asfalt, substraatblokken, tuinbouwafval, huisvuil en andere afvalstoffen gescheiden en verwerkt tot nieuwe materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Dit maakt Westland een leider in de circulaire economie.”

Deze aandacht voor het vervangen van tegels is voor D66 geen eenmalige actie. “In de komende periode willen wij hier blijvend aandacht voor vragen. Nu al hebben we in Westland regelmatig last van regenwater dat niet weg kan. Wat ons betreft zet de gemeente doorlopend in op vergroening van de openbare en particuliere ruimte”, aldus Benjamin Hofland.